В Етиопия въведоха извънредно положение за 6 месеца

126

Снимка: Reuters

Министерството на външните работи на Република България информира, че след подадената оставка на министър-председателя на Етиопия Хайлемариам Десален, считано от 16.02.2018 г. в страната е въведено извънредно положение за шест месеца, с възможност за удължаване.

Във връзка със задълбочаването на политическата криза в Етиопия и въведеното извънредно положение, предадоха от пресслужбата на МВнР за Нова Вест.

Министерството на външните работи на Република България предупреждава българските граждани, пътуващи или пребиваващи на територията на Република Етиопия, за възможни граждански вълнения и прояви на насилие.

Пребиваващите в Етиопия български граждани е необходимо да следят внимателно информацията в местните средства за масово осведомяване, да се съобразяват с цялата сериозност на въведеното извънредно положение и стриктно да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност. При евентуално възникване на граждански вълнения и насилие да останат по домовете си или на друго сигурно място, да се подсигурят с най-необходимото – храна, вода и медикаменти, както и да уведомят близките си и приятелите за създадената ситуация и да ги предупредят за възможни нарушения в комуникацията.

На българските граждани, на които предстоят пътувания до Етиопия, които не могат да бъдат отменени, се препоръчва да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…“ на интернет-страницата на МВнР.

При необходимост, българските граждани могат да потърсят съдействие и актуална информация от българското посолство във ФДР Етиопия на следните дежурни телефони: +251911252514; +251913069999. Сигнали за изпаднали в беда български граждани се приемат денонощно и от дирекция „Ситуационен център“ на МВнР на телефон: +359 2 948 24 04 и имейл: crisis@mfa.bg.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама