Задържаха софиянец, участвал в телефонна измама

37

Снимка: GettyImages

На 7 февруари възрастен столичанин потърсил помощ в полицията.

Обяснил, че в следобедните часове на домашния му телефон бил заплашен от непознат с искане за предоставяне на финансови средства. Минути по-късно, последвало второ обаждане – този път от „полицай“, който му обяснил, че в момента тече операция по залавяне на телефонни измамници, по познатата вече схема го убедил да участва с предоставяне на парична сума, която после веднага ще му бъде върната.

Столичанинът изразил готовност да съдейства и по предварителна договорка оставил 3 000 лв. и над 10 000 евро на указаните му места.Веднага след сигнала било образувано досъдебно производство. В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално- следствени действия, криминалистите установили и задържали извършителят на деянието – Х.Ц./35г./, от София.

Изяснено е, че той е играел ролята на „муле“ в престъпната схема. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, Х.Ц. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 209 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама