Политически проблеми белязаха церемонията за наградите „Грами“ (Снимки)

21

Политически проблеми като сексуалния тормоз, насилието с огнестрелни оръжия, младите имигранти „мечтатели“ и Доналд Тръмп съпътстваха церемонията за годишните музикални награди „Грами“ тази вечер в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк.

Изненадващо на церемонията се появи Хилари Клинтън, предаде Асошиейтед прес.

Един от водещите – Джеймс Кордън, пусна запис на подборка откъси от книгата на Майкъл Улф „Огън и ярост“ за Белия дом на Доналд Тръмп, прочетени от известни личности, включително г-жа Клинтън. Преди текстовете прозвуча изпълнение на U2 пред Статуята на свободата. Певицата Камила Кабело поиска защита за имигрантите, влезли в Съединените щати като деца, а Джанел Моне говори за правата на жените.

Снимка: Getty Images

Кънтри артистите Ерик Чърч, Марън Морис и Брадърс Осбърн изпълниха наградената с „Грами“ през 1993 г. класическа песен на Ерик Клептън „Сълзи в небето“, за да почетат паметта на жертвите, убити на концерта в Лас Вегас през октомври, както и на концерта на Ариана Гранде в Манчестър, във Великобритания през май. „Болезнената истина е, че тази година, на тези две събития, 81 любители на музиката, каквито сме и ние, отидоха да се насладят на музиката и повече не се върнаха у дома“, каза Морис.

Снимка: Getty Images

Президентът Доналд Тръмп е приканил в туит тази сутрин привържениците си да информират рапъра Джей-Зи, че благодарение на неговата политика безработицата сред черните американци е „най-ниската, регистрирана някога“, предаде Асошиейтед прес. Този туит вероятно е в отговор на интервю на рапъра пред Си Ен Ен, в което той казва, че вулгарното изказване на президента за африканските страни и Хаити „разочарова и ранява“. Според Джей-Зи ниската безработица сред чернокожите американци не е заслуга на президента. „Това не е равностойно на щастие„, добавя той.