Фотограф засне спираща дъха гледка (ВИДЕО)

32

Кадър: Фейсбук

Роденият в Италия Алекс Майкъл Грийн публикува клип във Фейсбук страницата си, в който се вижда красива гледка от Фарьорските острови.

Ентусиастът Грийн е израснал в Исландия и прекарва дните си снимайки невероятни снимки и видеоклипове, пътувайки по Света.

За страхотните кадри Алекс пише „Преминаването на мостове във Фарьорските острови е малко трудно„.

Водопадът Фоса е един от най-високите водопади на Фарьорските острови. Това е една от най-големите атракции, намираща се в близост до датското село Саксен.

Фарьорските острови или Ферьорските острови(на фарьорски: Føroyar, на датски: Færøerne; и двете етимологично означават „овчи острови“) са автономна област в рамките на кралство Дания. Те са разположени между Шотландия и Исландия. Разстоянието до Исландия е 450 km, до Норвегия е 675 km, а до Копенхаген е 1117 km.

Архипелагът на Фарьорските острови се състои от 18 острова, 17 от които са обитаеми.

Населението наброява около 48 000 души. Административен център е гр. Торсхавн (Tórshavn), около 14 000 души. Вторият по големина град се нарича Клаксвик. Основна религия – протестантство. Преобладаващата част от фарьорците се занимават с риболов, развито е също и овцевъдство. Типичният северен кръст, върху националния флаг на Фарьорските острови е белег за принадлежността на държавата към другите скандинавски страни. Гербът на страната е овен, който най-точно символизира наименованието на островите – фарьорски, т.е. „овчи“.