В Иран загинаха над 22-ма души, Тръмп разкритикува режима им

27

Антиправителствените протести в Иран продължават да ескалират за шести пореден ден. Девет души са били убити тази нощ, съобщи държавната телевизия. С това броят на загиналите достигна 22-ма души.

Смъртните случаи са от различни градове в Иран.

Шестима протестиращи са били убити при нападение срещу полицейски участък. При сблъсъци е загинало и 11-годишно момче.

Снимка: Roiters

 

Американският президент Доналд Тръмп разкритикува „жестокия и корумпиран“ режим, управляващ Иран, съобщи Франс прес.

„Иранците най-сетне предприеха действия срещу жестокия и корумпиран режим, написа Тръмп в „Туитър“ днес – на шестия ден от началото на протестното движение в Ислямската република. „Народът няма достатъчно храна, има висока инфлация и няма човешки права“, добави американският президент.

Отговорът на Техеран не закъсня. Американският президент Доналд Тръмп трябва да се погрижи за милионите бездомни и гладни хора в САЩ, а не да обижда Иран, заяви днес говорител на иранското външно министерство, цитиран от Франс прес.

„Вместо да си губи времето, като изпраща безполезни туитове и да обижда други народи, по-добре да се погрижи за милионите бездомни и гладни хора“ в САЩ“, каза Бахрам Гасеми.

По-рано днес върховният водач на Иран, аятолах Али Хаменей, обвини враговете на страната си – САЩ и Израел, че подстрекават протестите срещу високите цени и правителството.