Намериха джипа, от който се е стреляло по данъчния Иво Стаменов

61

Снимка: БЛИЦ

Намериха джипа от който най-вероятно е стреляно срещу 43-годишния данъчен Иво Стаменов преди дни в центъра на София.

Превозното средство е намерено преди обед в столичния квартал „Хаджи Димитър“. В момента на мястото има засилено полицейско присъствие. Извършва се оглед.
По Стаменов беше стреляно в понеделник в центъра на София: докато отивал на работа с колата си.

43-годишният мъж оцеля. След две операции лекарите във ВМА успяха да го стабилизират, но състоянието му остава тежко. При стрелбата беше засегнат белият му дроб. а куршумът преминал през тялото му и не е останал в него.

Килърите го причакали по обичайния му маршрут за придвижване до офиса, зад сградата на фармацевтичния факултет на Медицинския университет, по ул. „Дунав“.
Поне две камери обаче са снимали стрелеца. Едната е точно до мястото на стрелбата и е на офис, където доскоро се е намирала пенсионно-осигурителна компания. Другата е на сграда на ул. „Врабча“, която е на метри от местопрестъплението, откъдето е минал килърът, за да се оттегли по бул. „Васил Левски“. Все още обаче няма заподозрян.

Стаменов е ръководител на фискалния контрол в НАП. Той отговаря за контрол над рискови стоки, каквито са месо. месни продукти, зърно, зеленчуци, горива и други.

Основната версия за покушението е именно работата му – най-вероятно пресичане на ДДС схеми при внос на месо и месни продукти за стотици милиони лева.
След покушението полицията е иззела документи и компютърни разпечатки от всички разработки в отделите на НАП, по които е работил Стаменов в последната една година.