Майка остави пеленачето си и избяга

31

За по-малко от три часа пернишки криминалисти изясниха случай на фалшив слух с изоставено бебе.

Около 12:00 ч. в полицията в Перник е подаден сигнал, че в пернишко училище се намира изоставено бебе. Уведомен бил и Центърът за спешна и неотложна медицинска помощ, откъдето детето било поето и настанено за преглед в болница, предадоха от пресцентъра на ОДМВР – Перник за Нова Вест.

В хода на предприетите незабавни действия криминалистите изяснили следното: Преди няколко дни бащата на 8-месечно момиченце го оставил на грижите на бившата си съпруга. Жената работела в пернишко училище и днес, 7-ми декември, имала часове. Нямала на кого да остави пеленачето, затова го взела със себе си в училище и го оставила на друга нейна колежка докато проведе часовете си. Тази информация стигнала до директора на школото от трета преподавателка и така били уведомени органите на реда.

Преди дни учителката, при която било оставено бебето, е посетила социалните служби в града, като твърдяла, че трудно се оправя с него.

Установени са родителите на момиченцето и в момента се издирват. То е в добро общо състояние. Полагат се необходимите медицински грижи за него. Уведомени са Отдела за закрила на детето в Перник и прокуратурата. Работата по случая продължава.

От ОДМВР – Перник допълниха, че детето е поставено под полицейска закрила за срок от 48 часа.