Остава тежко състоянието на работниците, които паднаха от вишка в Казанлък (Видео)

142

Снимка: PressTV

Единият е настанен в реанимация в УМБАЛ „Киркович“ с черепно-мозъчна травма и фрактура на двете ръце. Другият е със счупен таз.

Припомняме, че около 15 часа главният булевард на Казанлък се огласи от вой на линейки. По време на работа по обследване и почистване на клони на дърветата в непосредствена близост до уличното осветление в района на Царската чешма, в центъра на града хидравличната система на автовишката е отказала, пише starozagorskinovini.com. В резултат на това двама работници от отдел „Озеленяване“ към Общинското предприятие по чистотата са паднали от близо 5 метра височина на асфалта. Булевардът веднага бе отцепен от полицията, като на мястото на трагедията остана авариралата автовишка, шапката на единия от пострадалите и локва кръв.

Единият от пострадалите беше транспортиран в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора с черепно-мозъчна травма и фрактура на двете ръце. Вторият работник, който е със счупен таз, е оставен в реанимацията на Казанлъшката болница.

Следствието тепърва ще се произнесе кой е виновен за инцидента днес.

Обследването, което са правили двамата работници, е във връзка със стартиралата в понеделник от Община Казанлък цялостна подмяна на уличното осветление по три централни булеварда в града. Планирано е над 450 стари осветителни тела да бъдат сменени с енергоспестяващи.

Днес се очакваше кметът на Казанлък да направи своя отчет пред обществеността за дейността си през втората година от втория си мандат. Заради инцидента от пресцентъра на Общината съобщиха, че отчетът се отлага за следващата седмица.