68-годишен мъж беше открит мъртъв на гробищен парк във Видин

43

На 18 ноември в 19.58 часа на тел.112 бил получен сигнал за паднал мъж на ул.”Цар Иван Асен ІІ”  в района на стария гробищен парк на Видин.

Пристигналите на мястото полицейски служители установили самоличността му – 68-годишен от село Новоселци, медиците от екипа на ЦСМП констатирали смъртта му. Това съобщиха от ОД-МВР Видин за Нова Вест.

При извършения оглед на местопроизшествието разследващи установили, че Ц.Т./54г./ от град Кула, управлявайки лек автомобил „Опел”, движейки се по ул.”Цар Иван Асен ІІ” в посока Кула, на около 200 метра преди ул.”Незабравка” блъска натоварен с чували велосипед, придвижван от 68-годишния пешеходец. На около 10 метра от мястото е установен велосипед без гуми, натоварен с чували с отпадъци, част от тях разпилени по пътното платно.

Шофьорът е тестван за наличие на алкохол с дрегер, пробата била отрицателна. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Трупът е приведен за аутопсия във видинската болница. Екип на РСПБЗН-Видин разчистил и измил пътното платно.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.