Влекач с цистерна се обърна на АМ „Тракия“, шофьорът е загинал на място

51

Снимката е илюстративна

52-годишен мъж е загинал при пътен инцидент на АМ “Тракия”.

Днес, около 10.30 часа, е получен сигнал за обърнал се влекач “Мерцедес” с цистерна в района на 126-ти км на АМ “Тракия” /пътен възел Бургас – Пловдив/, по посока Пловдив. На място незабавно са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ, съобщиха от пресцентъра на МВР за Нова Вест.

Установено е, че 52-годишен мъж от Русенска област, който управлявал тежкотоварния автомобил, е загинал. Местопроизшествието е запазено. Причините за тежката катастрофа се изясняват.

До приключване на процесуално-следствените действия и разчистване на пътното платно от разлято гориво, движението на автомобилите се пренасочва по обходни маршрути от служители на сектор “Пътна полиция”.

Вчера друг възрастен шофьор, също е загинал при катастрофа на пътя у нас.

На 13.11.2017 г., около 15:44 ч., по път IV – 50025, в посока юг, се е движил л.а. „Рено Меган Сценик“, управляван от 66-годишен водач от гр. Казанлък. Това съобщиха от пресцентъра на МВР-Стара Загора за Нова Вест.

На км.4+700 м., при спускане от връх „Бузлуджа“, на ляв завой, водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл извън пътното платно и се блъснал в крайпътно дърво.

В резултат на удара мъжът е починал. Образувано е досъдебно производство.