Момиченце успя да отмъкне кредитната карта на спящия си баща и резервира екскурзия в Дисниленд

32

9-годишно момиченце резервирало двудневна екскурзия до парижкия Дисниленд за петчленното си семейство. Тя използвала кредитната карта на баща си, докато той спял.

Йън Уилсън от Линкълншир, Великобритания, се шокирал, когато открил, че дъщеря му Сюзън е похарчила 1000 английски лири за пътуване и билети за Дисниленд Експрес, плюс ВИП посещение на Айфеловата кула.

Една нощ Сюзън слязла в дневната, докато семейството ѝ спяло, и резервирала екскурзията, след като първо успяла да отгатне паролата на телефона на баща си.
Не съм сигурен, че Сюзън осъзнава какво точно е направила“, казва бащата пред The Sun. „Тя се извини и обеща, че ще помага за връщането на парите“.

Детето купило билети за екпресното влакче в Дисниленд, самолетни билети и запазило стая в хотел. В добавка успяло да плати и посещение на Айфеловата кула.Сюзън обаче била достатъчно съобразителна да купи самолетните билети от нискобюджетна авиокомпания.

Преди няколко дни бащата проверил банковата си сметка и забелязал, че му липсват малко повече от 1000 английски лири. 53-годишният мъж веднага се свързал с Пей Пал, които не се съгласили да класифицират случая като кражба от картата и отказали да му върнат парите. След това обаче, в израз на добра воля, му ги възстановили.

Младежите са много изобретателни и е важно да обезопасяваме добре устройствата си и достъпа до банковите си сметки“, заявил по случая говорител на Пей Пал.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“