10 неща, които вашият партньор никога не трябва да иска от вас

129

Снимка: pixabay

1. Да промените характера си
Партньорите би трябвало да се приемат такива, каквито са. Ако усещате, че трябва да се променяте заради него, значи е време да го напуснете.

2. Да промените външния си вид
Начинът, по който изглеждате, е част от личността ви и партньорът ви не трябва да иска от вас да променяте това. Ако настоява, че ще изглеждате по-добре с къса коса или ви кара да отслабнете, е ясно, че не ви обича заради това, което наистина сте.

3. Да скъсате със семейството си
Не е необичайно някой да не се разбира със семейството на партньора си. Но ако той настоява да не се виждате със семейството си, това е знак, че нещата между вас не са нормални.

4. Да не излизате с приятели
Партньорът ви би трябвало да е наясно, че имате нужда от време, прекарано само с приятелите си. Не бива да ви кара да се чувствате виновни, че излизате по женски или да смята, че не бива да го правите. Това е ясен знак, че той е обсебващ и нещата между вас няма да се развият добре.

5. Да пренебрегнете независимостта си
Пие ви се кафе насаме? Искате да отидете на екскурзия сама? Партньорът ви не би трябвало да се противопоставя на личното ви време без него.

6. Да спира развитието ви
Ако партньорът ви е против новата ви работа, защото тя ще ви отдалечи от него, или ви съветва да не се стремите към кариерно развитие, това е знак за токсична връзка. Той би трябвало да ви окуражава, за да постигате целите си.

7. Да ви кара да се чувствате неудобно в леглото
При една хармонична връзка всеки от партньорите знае предпочитанията на другия в спалнята и ги уважава. Партньорът ви не би трябвало да ви кара да вършите неща, които не ви доставят удоволствие.

8. Да се откажете от личното си пространство
Ако партньорът ви иска да знае паролите ви в социалните мрежи или дори банковата ви сметка, запитайте се дали това е нормално. Това е предупредителен червен флаг, че е контролиращ и обсебващ тип.

9. Да сдържате емоциите си
Един подкрепящ партньор би ви окуражил, ако имате нужда да поплачете след лош ден и би се съобразил с настроенията ви, обусловени от хормоните. Фрази като „оправяй се“ или „ще ти мине“ не са нещо, което някой би искал да чува от партньора си.

10. Да избързвате
Той ви е поканил да се нанесете при него, а вие не сте готова? Усещате, че ви пришпорва? Всеки човек има различни очаквания за една връзка и се движи с различна скорост, така че партньорът ви не би трябвало да ви притиска да предприемате стъпки, за които не сте готови.

Източник: msn.com

Превод и редакция: „Нова Вест“