Любопитно

Готвачи споделят какво да не си поръчваме, когато сме на ресторант

Снимка:Pixabay

Кoгато вечеряме навън, всички имаме предпочитания. Няколко главни готвачи споделят пред Insider какво да избягваме да си поръчваме, когато сме на ресторант. От храна, която е на път да се развали, до неоправдано скъпи ястия – добре е да знаем какво да не поръчваме.

1. Добре препечено месо


„Готвачите не обичат да им поръчват добре препечено месо, освен ако няма специална причина за такава поръчка, като бременност или напреднала възраст. Обикновено отделят най-непривлекателното месо за такива поръчки. Най-общо казано, на добре препеченото месо се отделя много малко внимание в кухнята.“

2. Масло от трюфел
То много рядко се прави от истински трюфели, а вместо това съдържа редица химикали, които миришат като трюфел. Не си поръчвайте ястия с масло от трюфели в състава им. Има шанс имитацията на трюфел да е много силна , а и това ненужно да оскъпи ястието ви.

3. Миди


„Никога не си поръчвам миди в ресторант“, казва Мери Дъмонт, готвач и собственик на ресторант в Бостън. „Знам, че хората ги обичат и съм внимателна към съхранението им, ако ги предлагам в моето заведение. Но само една развалена мида е достатъчна, за да причини стомашни проблеми.“ Знаменитият Антъни Бурдейн също споделя в книгата си, че поръчва миди само ако познава готвача лично.

4. Изискан бургер


Изкушаващо е да поръчате телешки бургер с гъши дроб и патешки бекон, но по-добре недейте. „Няма причина да плащате такава цена за хамбургер“, казва шеф Брискионе. „Ако готвачите трупат скъпи съставки върху хамбургер, то е само за да ви вземат повече пари. Добрият бургер се прави от смляно твърдо месо. Да се мели скъпо месо, за да се направи скъп бургер, е загуба на продукти.“

5. Рибни специалитети
Рибните специалитети, особено в понеделник, трябва да се избягват. Защо? В този момент от седмицата рибата вероятно е стара, тъй като ресторантите зареждат риба в четвъртък, преди многото клиенти през уикенда. „Специалитетите в ресторантите са рискови“, казва шеф Силвия Барбан. „Могат да бъдат пресни и вкусни, но в някои ресторанти специалитетите са начин да се разчисти хладилника.“

Източник: Insider

Превод и редакция: „Нова Вест“

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Съвети от Руал Травел при планиране на перфектната екскурзия до Япония

Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…

преди 4 дни
  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 3 седмици
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 3 седмици
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца