9 трика, които ще направят досадните житейски ситуации значително по-приятни

63

Снимка: mobile.bgben.co.uk

Всички имаме нужда от улеснения в този живот. Така или иначе той е труден и всеки ден ни поставя пред какви ли не предизвикателства. Затрудненията са просто ежедневие, но хубавото е, че с течение на времето се научаваме да се справяме все по-хитро с трудностите, пише „Обекти“.

Ето защо днес решихме да ви представим 9 невероятни трика, които ще направят досадните житейски ситуации значително по-приятни.

Сушете по-бързо с хавлиена кърпа
Нямате сушилня? Трябва да изсушите дрехата си бързо? Защо не я поставите върху суха хавлиена кърпа. Впоследствие навийте кърпата, така че дрехата да остане от вътрешната й страна.
Повдигнете кърпата с навитата в нея дреха и я огънете все едно че изцеждате вода от пране, за да може част от водата на дрехата да се попие в кърпата. Накрая разгънете кърпата и окачете дрехата на закачалка, за да доизсъхне.
В случай че имате сушилня, поставете мократа дреха заедно със сухата кърпа. Последната ще ускори изсъхването й.

Обувките ви миришат?  Сложете в тях чаени торбички.

По една във всяка обувка. Те ще абсорбират миризмата. Ако вмирисаните обувки са и мокри, напълнете ги с комбинация от сода за хляб и ориз. Оставете ги да престоят за няколко дни.

За да не изкипи ястието в тенджерата, ползвайте дървена лъжица.
Поставете я отгоре върху тенджерата. Когато нивото на течността в нея се вдигне, лъжицата разбива балончетата, които се образуват от варенето, и спира бързото изкипяване.

Обувките ви ви стягат? Ползвайте мокър вестник

Можете да отпуснете обувките си бързо, без да ги увредите. Натъпчете всяка обувка с колкото се може повече парчета мокър вестник. Изчакайте ги да изсъхнат хубаво и махнете вестника.

Трябва да намерите падналите на земята болтчета или обеци? Ползвайте прахосмукачката

Преди това обаче покрийте маркуча й с дамски чорап или чорапогащник. Прекарайте прахосмукачката по пода и от време на време проверявайте дали изгубеният предмет не се е залепил за чорапогащника.

Почистване на главата на вашия душ

Твърдата вода води до постоянно натрупване на котлен камък на всичко, до което се докосне. Чистенето на главата на душа е една от най-досадните дейности заради малките каналчета. Можете да си спестите труда, като напълните здрава найлонова торба с бял (дестилиран) оцет, потопите главата на душа в оцета и завържете торбата за нея посредством здрав гумен ластик. Оставете душа в торбата през нощта и я махнете сутринта.

Спрете разшиването на копчетата ви с лак за нокти

Нанесете тънък слой лак за нокти върху шевовете на вашите копчета, за да предотвратите отслабването и падането им. Препоръчително е лакът да е прозрачен, за да не се получат петна с нежелан цвят върху копчетата.

Сол в хладилната чанта за по-дълготраен лед в нея

Ако ви се наложи да използвате хладилна чанта, сложете сол върху леда в нея, за да се размразява той по-бавно.