Мъж полетя със стол и 100 балона (Снимки)

273

Когато 38-годишният Том Морган обявил, че смята да лети над Южна Африка със стол и 100 балона, завързани към него, всички го сметнали за луд.

Той обаче не обърнал внимание на реакциите и се заел с осъществяване на плана си.

Снимка: viralthread

Морган, който е от Бристол, Великобритания, прекарал два дни в надуване на стоте балона и подготовка за полета, който трябвало да се осъществи в Ботсвана. Но лошо време провалило плановете му и се наложило търсачът на силни усещания да се откаже.

Снимка: viralthread

„Трябваше беше да улуча хубаво време, за да не се пукат балоните“, обаснява Морган. След няколко неуспешни опита в Ботсвана, той се преместил в Йоханесбург.

Оставал му хелий само за още един полет. С възможно най-леката екипировка за безопасност, Морган се издигнал във въздуха по план и полетял в небето. Издигал се все по-нависоко и по неговите думи започнал да се чувства едновременно ужасен и въодушевен.

Снимка: viralthread

След като балоните започнали да набират височина, те се понесли към слоеве на атмосферата с по-висока температура. Вместо да се притесни, че балоните се издигат все по-нависоко, Морган запазил спокойствие .

„Трябваше да запазя спокойствие и да започна постепенно да режа балоните.“, казва той.

Морган достигнал височина от 2500 метра и прелетял разстояние от 24 км. Той се надява успешният му опит да сложи начало на състезание с балони с хелий в Африка.

Морган живял в Бристол 15 години преди да се премести в Африка и да основе приключенска фирма. Засега возенето на стол, вързан за балони, не се предлага на клиентите му, но скоро може и да присъства в списъка с услуги.

Източник: Viralthread.com

Превод и редакция: „Нова Вест“