Вижте нещата, които ни състаряват

26

Независимо на каква възраст сме, всички искаме да изглеждаме и да се чувстваме възможно най-добре. Има обаче някои чести грешки, които хората ежедневно допускат и по тази причина изглеждат по-възрастни отколкото са.

1. Носите дрехи, които не са ви по мярка
Правилният размер е много важен, като се започне от бельото и се стигне до палтото. Понякога не в стила на дрехите е проблемът, а в техния размер. Много е важно да разчиствате своевременно дрехите, които вече не ви стават, както и демодираните и износените.

2. Имате лоша стойка
Стойката прави впечатление на другите, а освен това влияе на здравето ви. Изправената стойка е знак за увереност. Ако имате хубава стойка, хората няма да обръщат толкова голямо внимание на възрастта ви или на това, с което сте облечени.

3. Не се грижите за зъбите си
Зъбите потъмняват с възрастта, но няма причини да не ги поддържате възможно най-чисти и здрави. На пазара има разнообразни избелващи продукти, които могат да се прилагат и в домашни условия.

4. Не внимавате с какво се храните
Здравословното хранене е най-добрият начин да запазите кожата си млада за по-дълго време. Балансираната диета и достатъчното количество плодове и зеленчуци са важни, точно както е важно да се избягват захар, рафинирани въглехидрати и трансмазнини. Алкохолът също се отразява на външния вид.

5. Миете косата си всеки ден
Това премахва естествените мазнини по скалпа и може да доведе до накъсване на косъма. По-рядкото миене на косата ѝ помага да расте и да бъде по-здрава. Проблем е обаче и ако не миете косата достатъчно често.

6. Не се грижите за кожата си
Кожата е най-видимият индикатор на възрастта. Не само бръчките, но и сухата кожа и уморените очи могат да бъдат избегнати. Постарайте се редовно да ексфолирате, овлажнявате и предпазвате кожата си от слънчеви лъчи.

7. Носите неподходящ грим
Подходящият грим е ключ към младежкия вид след определена възраст. Пигментацията на кожата се мени в различните сезони и това трябва да се има предвид при избора на грим. Не ползвайте едни и същи тонове целогодишно.

8. Не пиете достатъчно вода
Хидратацията е особено важна за добрия вид на кожата и ако не пиете достатъчно вода, правите лоша услуга на тялото си. Ако сте дехидратирани, тялото извлича вода от тъканите и от кожата, за да поддържа концентрацията в кръвта. Очите ви хлътват, кожата се изсушава и изглеждате доста по-възрастни.

9. Пропускате редовното движение
Ползите от редовното движение са големи както за здравето, така и за мозъка. Освен това движението засилва кръвообръщението и придава руменина и здрав вид.

10. Не спите достатъчно
Сънят за красота не е само израз. Спането повишава нивото на „хормона на младостта“. Липсата на този хормон, който всъщност е хормон на растежа, води до забавен метаболизъм, увиснала кожа и ниска мускулна маса.

Източник: Insider

Превод и редакция: „Нова Вест“