Иван Костов: Нищо не съм откраднал от България

56

В България се краде собственост с помощта на прокуратурата. Това заяви пред Нова тв бившият премиер Иван Костов. Така той коментира скандала с фирмата „Емко“.

Според него държавата е отстъпила заради съпротивата на работниците. Костов призова властите да установят в полза на кого се краде собственост по този казус, но отбеляза, че става дума за олигархичен кръг.

Според него Бойко Борисов се опитва публично да успокои страстите, но какво става зад кадър – за това може само да се спекулира. Костов смята, че конфликът между институциите сега, когато ни предстои председателство на Съвета на ЕС, е нежелан,

„80% хората повярваха, че аз съм собственик на половин България. Не съм взел и пирон от приватизацията“заяви Костов

И допълни, че в политиката отиват хора, които не могат да успеят в частния бизнес. Така в частния бизнес се струпва интелектуалната мощ на страната, а „пролетариатът се оказва в политическата класа и администрацията“

Според бившия премиер в момента рисковете за разпадане на ЕС са много високи и шансът това да се случи е 50%. Той посочи, че след Брекзит и референдума в Каталуня разграничението на страните от ядрото и периферията става все много осезаемо. А България е в крайния ъгъл на периферията.