Страхотно! Вижте от колко езика ще могат да превеждат новите слушалки на Гугъл

167

Телефонът Google Pixel 2 вече беше обявен за основен конкурент на iPhone 8 и iPhone X. Сега от Google пускат и слушалки.

Те са подобни на слушалките на iPhone, но с няколко още по-добри функции, най-впечатляващата от които е способността да превеждат от 40 езика.

Както при продуктите на Apple, и Гугъл слушалките работят най-добре в комбинация с телефон Google Pixel 2 (макар че според някои ревюта могат да се ползват и с телефони с Андроид).

Идеята за бързи преводи ни звучи познато, защото от Google не са първите, които я лансират. През май немска стартъп компания създаде слушалки, наречени Dash Pro, с цена близо 500 долара и приложение за преводи от до 40 езика.

Функцията за превод в реално време остава най-примамливата характеристика на Pixel Bud слушалките. Защо Гугъл се опитва да продава технология, вече създадена от други? Много просто- защото Гугъл ще направи слушалките по-евтини и по-достъпни.

За разлика от Air Pods слушалките на Apple, Pixel Buds на Google не са безжични. Те наподобяват слушалките, които се свързват чрез Блутут. Свързващият кабел е по-къс и няма панел за управление като при обикновените слушалки. Pixel Buds не отчитат автоматично кога са в ухото на потребителя, както правят Air Pods.

Основното, на което от Гугъл залагат при продажбата на тези слушали, е практичността. Първото, в което тя се проявява, е стайлингът. Тези слушалки не са плътно влизащи в ухото и не се вкарват в ушния канал като Air Pods на Apple. Те застават върху външната ушна мида и се поддържат там от отвор в кабела. Потребителите просто трябва да регулират кабела до желания размер на отвора и да си сложат слушалките.

Според продуктовия мениджър Адам Чампи слушалките са достатъчно стабилни, за да може да се тича с тях.

От Гугъл обещават и „един единствен бутон, който да управлява всичко“. Потребителите ще могат да включват Гугъл Асистента с едно докосване, както потребителите на Apple включват Сири. Слушалките имат и аудио контрол, който се извършва с едно докосване. С докосване на панела може да се пуска или спира на пауза музика, както и да се намалява и увеличава звука.

Калъфът на слушалките им служи и като зарядно. Вариантите за цветове са бяло, сиво и черно, като цветовете на кабела съответстват на цветовете на телефоните Pixel 2 и Pixel 2 XL.

Слушалките ще бъдат пуснати на пазара през ноември, а дотогава могат да се поръчват онлайн от Гугъл магазина. Цената им ще бъде 159 долара.

Източник: interestingengineering.com

Превод и редакция: „Нова Вест“