Дрийм тиймът на Барселона идва в България за грандиозен мач срещу Стоичков и компания

96

Снимка: Planet Football

Великият Дрийм тийм на „Барселона” ще се събере още веднъж на 20. септември и ще зарадва българските фенове с приятелски мач срещу Стоичков и приятели.

Срещата с бившите съотборници на Камата ще се играе  на стадион „Берое” в Стара Загора, съобщи бТВ.

Стоичков обясни защо е избрал точно Стара Загора за двубоя на пресконференция, която се състоя днес.

„Стара Загора е един град свързан с миналото ми като футболист. Може би най-трудните ми 6 месеца – като войник. Избрах града, защото тук винаги е имало големи спортисти. Оттук е тръгнал и Петър Жеков – „Златна обувка“ на България за всички времена. Това е спортен, но и културен град. Ще покажа на моите колеги от „Барса“ какво е Стара Загора. България не е само един град. За по-малко от година време станаха два мача в София, а провинцията се нуждае от това“, започна Стоичков.

„Щастлив и радостен съм, че имаме възможността утре любителите на футбола да видят европейски и светровни шампиони като Алберт Ферер, които има 15-16 титли с „Барса“ и Сержи Баржуан – 22 титли, защото го оставиха да играе по-дълго. Събрах футболисти, които са дали всичко в своя спортен живот. Искам да направим един празник. Не ги деля на „Дрийм тийма на Стоичков“ и „Барселона“.

Камата ще изведе част от най-великите български футболисти.

Kрасимир Балъков, Йордан Лечков, Наско Сираков, Емил Костадинов, Петър Хубчев, Радостин Кишишев, Даниел Боримиров, Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров ще се изправят срещу сборен състав на легендите на „Барселона”, а тази среща е своеобразен Епизод 2 след грандиозния спектакъл под дъжда и под сълзите на стадион „Васил Левски” в София миналата година – „50 години №8”.

19 камери ще работят специално за зрителите, които ще наблюдават мача. Дронът ще показва случващото се на стадион „Берое” от въздуха. Присъстващите ще се насладят на изпълненията на инструментален фолклорен ансамбъл и изпълнение на химна на България и този на „Барселона” от оперно трио сопрано. За събитието са ангажирани две подвижни телевизионни станции.

Шоуто в Стара Загора ще може да се гледа пряко по цял свят. Интернет каналът на „Барселона” ще го предава пряко в чест на Стоичков и на останалите емблематични фигури в историята на каталунския клуб.