България

Димитър Бербатов: Мога да бъда управленец в спорта, а защо не и министър

Димитър Бербатов получи дипломата си за бакалавър по „Спортен мениджмънт“, след което изказа своето мнение за живота си занапред.

Един ден може да ръководя БФС, но мога да бъда и министър! С леки стъпки се придвижвам напред, заяви звездата, цитирана от 24chasa.bg.

Избрах Националната спортна академия, изучих се, получих дипломата си, сега вече мога да бъда управленец в спорта. Така че да внимават всички управленци!“ Това заяви голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов и предизвика усмивките на новоприетите студенти в НСА, препълнили аула Максима на спортната академия за официалното откриване на новата учебна година. „С леки крачки се придвижвам напред. Трябва да следваш всички етапи в живота си„, добави 7-кратният футболист №1 на България.

Димитър Бербатов получи лично дипломата си за бакалавър по „Спортен мениджмънт“ от ректора проф. Пенчо Гешев, а следтова от академията разкриха, че първият българин, голмайстор на английската Висша лига по футбол, ще продължи да учи в НСА и за магистър.

След церемонията последва и логичен въпрос – дали тези негови думи са стъпка към това един ден да застане начело на Българския футболен съюз. А Бербатов отвърна с леко намигване: „Мога да бъда и министър. Трябва да се целим високо.“ След което продължи: „Всичко с времето си, сега все още играя футбол. Впоследствие ще взема решение. Догодина ще бъда на 37 години и лека-полека приключвам с футбола. С документите, които имам, с моята диплома, ще имам възможност да се занимавам с управление. На споменатия от вас футболен съюз ли – ще видим. Може пък да искам да съм министър. Ще видим – всичко с времето си.

Застанал пред новоприетите студенти в НСА, току-що получилият дипломата си Бербатов се обърна към тях: „Вярвайте на преподавателите си, така както аз го правих. Вярвайте на себе си, че след като се изучите, ще можете да постигнете нещо в живота, както аз го направих. Учих, правих това, което обичах, а то впоследствие се превърна в моя професия и донесе много позитиви за мен. Най-важното, което трябва да правите, е да вярвате, че сте способни, че можете. Че ще се изучите, това е ясно, тъй като имате най-подготвените преподаватели. След това всичко е във вашите ръце, крака ум – всеки спрямо това, с което е избрал да се занимава. Като човек, който вече не е първа младост – е, не съм и стар, но се опитвам да дамам пример на младите. Затова имам и фондация. И вярвам, че примерът, който давам лично, е достатъчен на повечето млади хора в залата да си кажат: „Щом той може в България, защо аз да не мога?!“ Затова успех!“

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 4 седмици
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 3 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 9 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца