Димитър Бербатов: Мога да бъда управленец в спорта, а защо не и министър

35

Димитър Бербатов получи дипломата си за бакалавър по „Спортен мениджмънт“, след което изказа своето мнение за живота си занапред.

Един ден може да ръководя БФС, но мога да бъда и министър! С леки стъпки се придвижвам напред, заяви звездата, цитирана от 24chasa.bg.

Избрах Националната спортна академия, изучих се, получих дипломата си, сега вече мога да бъда управленец в спорта. Така че да внимават всички управленци!“ Това заяви голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов и предизвика усмивките на новоприетите студенти в НСА, препълнили аула Максима на спортната академия за официалното откриване на новата учебна година. „С леки крачки се придвижвам напред. Трябва да следваш всички етапи в живота си„, добави 7-кратният футболист №1 на България.

Димитър Бербатов получи лично дипломата си за бакалавър по „Спортен мениджмънт“ от ректора проф. Пенчо Гешев, а следтова от академията разкриха, че първият българин, голмайстор на английската Висша лига по футбол, ще продължи да учи в НСА и за магистър.

След церемонията последва и логичен въпрос – дали тези негови думи са стъпка към това един ден да застане начело на Българския футболен съюз. А Бербатов отвърна с леко намигване: „Мога да бъда и министър. Трябва да се целим високо.“ След което продължи: „Всичко с времето си, сега все още играя футбол. Впоследствие ще взема решение. Догодина ще бъда на 37 години и лека-полека приключвам с футбола. С документите, които имам, с моята диплома, ще имам възможност да се занимавам с управление. На споменатия от вас футболен съюз ли – ще видим. Може пък да искам да съм министър. Ще видим – всичко с времето си.

Застанал пред новоприетите студенти в НСА, току-що получилият дипломата си Бербатов се обърна към тях: „Вярвайте на преподавателите си, така както аз го правих. Вярвайте на себе си, че след като се изучите, ще можете да постигнете нещо в живота, както аз го направих. Учих, правих това, което обичах, а то впоследствие се превърна в моя професия и донесе много позитиви за мен. Най-важното, което трябва да правите, е да вярвате, че сте способни, че можете. Че ще се изучите, това е ясно, тъй като имате най-подготвените преподаватели. След това всичко е във вашите ръце, крака ум – всеки спрямо това, с което е избрал да се занимава. Като човек, който вече не е първа младост – е, не съм и стар, но се опитвам да дамам пример на младите. Затова имам и фондация. И вярвам, че примерът, който давам лично, е достатъчен на повечето млади хора в залата да си кажат: „Щом той може в България, защо аз да не мога?!“ Затова успех!“