Асансьор горя в 12 етажен жилищен блок

162

Снимка: Trafficnews/ Архив

Асансьор се запали в жилищен блок в Стара Загора. В Перник пък, 5 електромера изгоряха заради късо съединение.

На 17.09.2017 г. в 05,18 ч., в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за запалена асансьорна кабинка в жилищен блок, намиращ се в гр. Стара Загора, на ул. „Генерал Стефан Тошев“, съобщиха от пресцентъра на МВР-Стара Загора за Нова Вест.

На място е установено, че кабинката е изгоряла изцяло, асансьорните вратите на 5-ти и 6-ти етаж са обгорени, а стените и таваните на етажните площадки от 6-ти до 12-ти етаж са опушени. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал.1 от НК.

На 16-ти септември пожарникарите от гр. Перник също са гасили нелеки пожари.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР-Перник за Нова Вест.

Пламъци са лумнали на 16 септември, около 03, 00 ч. в микробус Форд „Транзит“. Возилото било паркирано пред жилищен блок, на ул. „Мл. Стоянов“ в пернишкия кв. „Изток“. Бусът е фирмен, но е стопанисван от 41-годишен перничанин. Изпепелен е напълно. Причината не установена, води се разследване.
Започнато е досъдебно производство.

Друг пожар се е разразил в къща в Перник на същата дата, около 19, 00 ч., на ул. „Враца“. В имота, собственост на местна жителка са изпепелени домашно имущество, дървен прозорец и опушени стени. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

Късо ел. съединение е причината за пожар в ел. табло в Перник.
Огънят се е разразил в края на миналата седмица, на ул. „Отец Паисий“ в областния център. Унищожени са 5 електромера, главен прекъсвач, захранващи кабели и клеморед. Причината е късо ел. съединение. Няма пострадали хора.