Признаци, които показват, че връзката ви има бъдеще

32

Всички предпочитат да вярват, че връзката им ще оцелее в дългосрочен план. Но никой не може да е сигурен.

Въпреки това, има някои признаци, които подсказват дали партньорството ви ще издържи изпитанията на времето.

1. Вярвате си
Доверието е в основата на всяка добра връзка. Ако то съществува, можете да се справите и с най-големите предизвикателства. „Трудно е да си уязвим и да споделяш проблемите си. Но ако партньорът ви споделя с вас, е важно вие да оправдаете доверието му“, казва терапевтът Кимбърли Хершенсън. Доверие означава не просто да не разказвате навсякъде тайните му от детството, но и да не разочаровате партньора си.

2. Имате сходни цели
Ако имате еднакви цели, ще посещавате подобни места и ще се наслаждавате на сходни занимания. Добре е и често да обсъждате какво очаквате от връзката си и от живота като цяло – деца, брак, кариера, местоживеене.

3. Поддържате физическата си близост
Ясно е, че ако не сте удовлетворени сексуално, връзката едва ли ще оцелее. Но физическата близост има много прояви и всички са важни. Важно е да показвате физическото си привличане, защото това поддържа връзката. Да се докосвате, дори да е само целувка за довиждане, да се гушкате на дивана или да се държите за ръце.

4. Общувате пълноценно
Когато сте с някого от известно време, вие си изграждате свой начин на общуване и говорене за нещата. Ако общувате внимателно един с друг, връзката ви определено има бъдеще.
„Много хора са във връзки, в които чудесно се забавляват заедно, но не могат да говорят за чувствата си, за желанията си. Това в последствие води до проблеми . Двойки, които общуват пълноценно, се разбират по-добре и са по-близки“, казва брачния консултант Ерик Хънт.

5. Умеете да признавате грешките си
За някои хора е особено трудно да признаят грешките си. Добрата връзка изисква понякога да пренебрегвате гордостта си, ако по този начин ще сложите край на спор, и да се извините на партньора си.

6. Не се притеснявате да бъдете себе си
Добър признак за продължителност на връзката е, ако сте истински в присъствието на партньора си и не влизате в роли. Партньорът ви трябва да ви обича заради това, което сте, а не заради ваша измислена версия.

7. Не искате да променяте другия
В случай че няма съществени неща в другия, които да ви дразнят и да искате да промените, има голям шанс връзката ви да просъществува дълго. Но ако си затваряте очите за определени недостатъци и мислите, че с времето те ще се променят, това едва ли ще се случи.

8. Подкрепяте се по време на трудности
Ако партньорът ви ви оказва подкрепа в трудни времена, това е добър знак за истинска любов. На всеки се случва да преживее болест, парични затруднения, семейни неприятности или силен стрес. Поведението в такива ситуации е показателно за бъдещето на връзката ви.

9. Харесвате се дори когато сте ядосани
Гневът усилва емоциите, но дори когато сте разгневени, усещате, че все пак се обичате. А това означава, че връзката ви има големи шансове. Ако след караница го помолите да ви донесе сладолед, това е добър знак, казва терапевтът Киа Джеймс.

10. Смеете се често
Добрите връзки са придружени от много смях. Ако сте срещнали човек, който ви кара да се смеете, значи сте на прав път

Източник: thisisinsider.com

Превод и редакция: „Нова Вест“