Вижте какво да правите, ако намокрите своя iPhone7

47

От Apple обявиха, че новите модели телефони са водоустойчиви. Това ни дава възможност да носим новия си iPhone 7 или 7 Plus навсякъде – от разходки в дъжда и по плажа до риболов и рафтинг.

Ще можем да снимаме всичко и навсякъде, но и вероятността телефонът ни да влезе в контакт с вода ще бъде по-голяма.

И двата нови модела модела имат оценка, според която могат да оцелеят без поражения, ако се изпуснат във вода с дълбочина до 1 метър за време до 30 минути. Устойчиви са и на прахово замърсяване.

Въпреки това от Apple предупреждават, че повредите, причинени от течности, не се покрива от гаранцията и изброяват какви дейности е добре да избягваме с новите модели на iPhone.

От компанията не препоръчват да плувате или да се къпете с телефона си, както и да го мокрите нарочно. Добре е да се избягват душове, водни ски, уейкбординг, сърф и джет. Тези дейности излагат телефона ви на въздействие на вода под налягане, на сапун, сол и хлор. Попадането в чиста вода не може да се сравни с попадане на апарата във вода с препарати, сол и химикали. Характеристиката „водоустойчив“ не означава, че с телефона може да се плува или да се правят подводни снимки, а означава, че телефонът може да оцелее без щети, ако случайно бъде изпуснат във вода на малка дълбочина.

Ето как да изсушите мокър телефон:

1. Извадете телефона от водата, махнете кабелите и го избършете с мека кърпа.

2. С леки потупвания върху дланта си отстранете водата от отвора за зареждане.

3. Оставете телефона да изсъхне на въздух. Добре е да го сложите на сухо и проветриво място, близо до отворен прозорец или пред вентилатор. Не използвайте компресиран въздух или външен източник на топлина. Не пъхайте клечки с памук или тоалетна хартия в отвора за зареждане.

4. Изчакайте поне 5 часа преди да го заредите. Най-добре е да изчакате да изсъхне напълно, преди да го отворите.

Източник: cnet.com

Превод и редакция: „Нова Вест“