Умен хладилник чака да го призовете и сам ви доставя храната където пожелаете (ВИДЕО)

28

Мина времето, когато домашните уреди спокойно извършваха поставените им задачи, но интелигентните технологии промениха това.

Вече водим разговори с високоговорители, събуждат ни будилници, които са и лични асистенти и контролираме бялата техника чрез приложение за телефона, пише „Монитор“.

Panasonic показа тази седмица на изложението за електроника IFA в Берлин ново допълнение към интелигентния дом, хладилник, който се придвижва до трапезарията или дивана при команда, за да доставя охладени мезета и напитки точно когато е необходимо.

Концепцията за подвижния хладилник е малко по-интелигентна технология. Той реагира на гласови команди подобно на Alexa или Cortana и използва сензори, за да прецени заобикалящата го среда и да прецени размера на помещението, вероятно използвайки технология подобна на тази в роботизираните прахосмукачки.

Хладилника може да прецени къде се намира в стаята и да избегне всякакви препятствия по пътя си към човека, който го е призовал да излезе от своята кубична дупка.

И също като роботизираните прахосмукачки, цялото устройство изглежда захранвано от батерии и без съмнение се презарежда, когато се върне на своето място под кухненския плот.

Panasonic не разкрива почти нищо за концепцията, но както и други умни идеи за дома, показани на търговски изложения, компанията ще използва IFA, за да оцени обществения и медиен интерес.