Японци се вакуумират, за да запечатат любовта си (СНИМКИ)

21

При фотосесиите на влюбени двойки рядко виждаме нещо, което истински да ни изненада с оригинална концепция. Но фотографът от Токио Харухико Кавагучи смайва със снимки, които буквално вземат дъха.

Неговата поредица, озаглавена „Плътска любов“, показва необикновени портрети на двойки, плътно вакуумирани и запечатани в найлонови торби. Според Кавагучи това е начин хората да изразят „колко близки и силно влюбени са“.

Процесът е прост, но не е безопасен. Първо двойките се намазват с лубрикант, за да предотвратят нараняване на кожата от найлона. После прахосмукачка изсмуква въздуха и запечатва влюбените в неудобен любовен пашкул.

Кавагучи взема камерата и бързо заснема няколко кадъра, след което дава знак на асистента си да отвори опаковките. Двойките не трябва да дишат в продължение на 10-15 секунди. След снимките им се слагат кислородни маски, а на снимачната площадка за всеки случай присъства и лекар.

Въпреки опасността, Кавагучи споделя, че концепцията му набира все по-голяма популярност сред младоженци, които искат уникални сватбени снимки.

„Мъжете и жените се привличат и се опитват да се слеят в едно цяло. В моите снимки искам да покажа силата на любовта като събирам влюбените толкова близо един до друг, колкото изобщо е възможно. Колкото по-малко е разстоянието помежду им, толкова по-силна е любовта“, казва японският фотограф.

Още от необикновеното творчество на Кавагучи – на уебсайта му photographerhal.com.

Източник:lostateminor.com

Превод и редакция: „Нова Вест“