Задържаха двама мъже за тежко криминално престъпление

32

Снимката е илюстративна.

Криминалисти от Габрово задържаха двама за тежко криминално престъпление. С прокурорско постановление са им наложени 72-часови мерки за задържане; предстои искане за постоянното им задържане.

Действията по разследването стартираха на 11 август, когато в полицията бе получен сигнал за пожар в къща в габровското село Богданчовци. На място са изпратени екипи на пожарната служба и полиция. След потушаване на пламъците, в къщата бяха намерени телата на мъж и жена, живели в жилището.

Съдебно медицинската експертиза установила, че смъртта на съпрузите е настъпила в резултат на огнестрелни рани. По случая бе образувано досъдебно производство. Предприети са незабавни действия по разследване на случая, очертани са няколко възможни версии.

В резултат на проведените оперативно – издирвателни действия криминалистите установили и задържали извършителите –В.И./60 г./ от с. Богданчовци и неговия познат Л. П./54 г./.

Вчера Л.П. е обвинен за престъпление по чл.116 ал.1 т.4, 6, вр. чл.115, вр. чл.20 ал.2 от НК, а В.И. – за престъпление по чл.116 ал. т.4, 6, вр. чл.115, вр. чл.20 ал.3 от НК.

С прокурорско постановление двама са задържани с мярка за неотклонение за 72 часа, предстои искане за постоянното им задържане.

Подробности оповестиха на брифинг директорът на ОДМВР-Габрово старши комисар Борислав Бончев, говорителят на Окръжна прокуратура-Габрово Людмила Рачева, и наблюдаващият прокурор Стоян Петков.