26 000 евро струва гримът на Еманюел Макрон за последните три месеца

30

Снимка: bnr.bg

Елисейският дворец ще трябва да плати 26 000 евро на жената, която е гримирала френския президент Еманюел Макрон през последните три месеца, съобщава френското издание „Льо Поан“, цитирано от Нова ТВ.

Наташа М. се грижила за външния вид на Макрон по време на предизборната му кампания и продължила да го гримира и след като той станал държавен глава на Франция. До момента тя е представила две фактури – една за 10 000 евро и една за 16 000 евро.

Още с избирането на бившия министър на икономиката за президент, дамата си е осигурила стабилен работен ангажимент за следващите 5 години. Медии в страната изчисляват, че с тези темпове, сумата за президентски грим до края на мандата ще достигне 520 000 евро. От президентството обясняват, че гримьорката няма да бъде назначавана на постоянен договор, а ще бъде външен за институцията работник.

Френските медии пък напомнят, че външният вид на предшественика на Макрон – Франсоа Оланд струваше дори повече на данъкоплатците – неговият гримьор получаваше по 6000 евро месечно, а неговият фризьор – по 10 000 евро месечно.