Любопитно

7 правила, които ще ви помогнат да се сближите с партньора си

Любовта се променя с времето, но близостта е постоянна величина. Предполага се, че щом имате връзка, вие вече сте близки, но винаги има начин да се чувствате още по-добре заедно, да поддържате връзката и да укрепите взаимоотношенията си с половинката.

Колкото и клиширано да звучи, и най-хармоничните връзки имат нужда от внимание и целенасочена работа за поддържане на отношенията. С напредването на възрастта и зачестилите разводи наоколо, все повече се възхищаваме на двойките, които успяват да останат заедно и да се чувстват добре.

„Връзката е като градина – за нея трябва да се грижиш постоянно иначе ще залинее и ще умре“, казва Лора Билота, автор на книгата със съвети за брака и любовта “Single in the city”

Как да поддържаме градината си цъфтяща? Ето седем неща, които Билота смята, че всяка двойка трябва да прави, за да поддържа близостта.

1. Не пренасяйте лошото настроение от работа вкъщи.
Това оказва огромно влияние. „Не казвам, че трябва да потискате чувствата си или да не споделяте с партньора си, а че трябва да се отнасяте към половинката като към източник на радост“, обяснява Билота. „На връщане от работа си мислете колко по-приятен ще стане денят ви, когато се приберете и видите партньора си.“

2. Никога не си лягайте ядосани.
„Има много истина в това старо правило“, смята писателката. „Ако го спазвате, то ще ви помогне да се предпазите от трупането на негодувание, което е смъртоносно за връзките. Изяснете противоречията преди да си легнете, защото в противен случай те ще продължават да ви тормозят.“

3. Излизайте „на среща“.
Вероятно сте чували колко е важно това, но не го правите често? „Вечер само за вас двамата винаги е добра идея и обикновено е първото нещо, което хората спират да правят, когато станат твърде заети.“, обяснява Билота. „Превърнете го в приоритет, важно е да оставате насаме, иначе отчуждението започва да се прокрадва помежду ви и може да се превърне в непреодолима пропаст.“

4. Обещайте си да научавате по нещо ново за партньора си.
„Наскоро чух Кийра Седжуик да говори за 27-годишния си брак с Кевин Бейкън и да споделя, че все още научава по нещо ново за него всяка седмица“, казва писателката. Това е наистина впечатляващо!

5. На всяка цена избягвайте обидите.
Обидните думи нанасят рани, които трудно зарастват. Внимавайте какъв тон използвате и какво е изражението на лицето ви, когато спорите. Помнете, че това е човекът, когото обичате и се отнасяйте към него с нужното уважение. Как се отнасяте един към друг по време на спор е също толкова важно( ако не и по-важно), колкото поведението ви, когато сте в добри отношения.

6. Поставяйте себе си на първо място.
„Този съвет винаги обърква хората, но помнете, че най-напред трябва да се грижите за себе си.“, подчертава Билота. „Ако поставяте нуждите на партньора преди собствените си, вашите нужди ще останат неудовлетворени и ще дойде момент, в който това ще започне да трови връзката ви. Когато човек се чувства добре, той излъчва положителна енергия, а това действа добре на всички, с които контактува.“ А кой не иска точно това?

7. Преди лягане помислете за 5 неща, които обичате в партньора си.
Както Билота казва, „ Благодарността е подценявана емоция, но тя се отплаща прескъпо.“

Източник: www.thisisinsider.com

Превод и редакция: „Нова Вест“

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 5 дни
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 5 дни
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца