Няколко успешни начина да засилите интернет сигнала в дома си

42

Използвайте нови Wi-Fi технологии
Най-добрия начин да имате бърза и надеждна връзка е да използвате осъвременен хардуеър. Основното, което трябва да знаете, е, че безжичните стандарти A,B, G и N са остарели, а най-новият е стандарт АС.

Открийте най-подходящото място, където да сложите рутера
Рутерите са грозни, но това не значи, че трябва да ги криете зад шкафа на телевизора. За по-добър сигнал е добре рутерът да е на открито, без да му пречат стени и други обемисти препятствия. Може да го монтирате високо на стена или дори на тавана. Антените му трябва да са разположение перпендикулярно. Добре е да е в средата на дома ви, за да достига сигналът до всички помещения.

Открийте правилния канал
Възможно е рутерите на съседите ви да се смесват със сигнала на вашия и да пречат на силата му. Безжичните рутери могат да работят на определен брой канали, а на вас ви трябва най-чистият. Съществуват инструменти като WiFi Analyzer, чрез които може да откриете идеалния канал за вашия дом.

Предотвратете влиянието на други устройства върху сигнала
Чуждите рутери не са единственото, което може да влияе върху сигнала на вашия. Безжични телефони, микровълнови и други устройства също могат да влошат сигнала. Така че поставете рутера възможно най-далеч от други уреди.

Повишете сигурността, за да предотвратите интернет кражби
Има различни начини да защитите връзката си от крадливи съседи или хакери. Добър вариант е опцията да скриете името на мрежата си, така че то да не се показва на нови устройства, а да е запаметено само на вашите. Неудобството е, че ще трябва ръчно да въвеждате името на мрежата на телефони и други странични устройства, които ползвате. Добре е и веднага да смените паролата, която ви е сложил интернет доставчикът ви.

Контролирайте приложенията, при които има трансфер на данни
Ако някой в дома ви редовно ползва видео чатове, играе онлайн игри и тегли от торенти, това може забави интернет връзката ви. В такива случаи можете чрез настройки да приоретизирате определени приложения за сметка на други.

Увеличете Wi-Fi обхвата с подръчни средства
Ако сигналът ви все пак не стига до всички помещения, може да увеличите обхвата с един прост трик. С лист от метално или кухненско фолио, поставен зад рутера като отражател, ще успеете в някаква степен да засилите сигнала. Съществуват и специални кабели, с които може да удължите антената на рутера си, така че да предава по-добър сигнал.

Източник: www.lifehacker.com

Превод и редакция: „Нова Варна“