5 характеристики, които все още липсват на „iPhone“

33

Въпреки всички качества на айфоните, все още има няколко характеристики, които им липсват, а други телефони ги притежават.

Ето пет неща, с които изостават от конкуренцията.

1. Безжично и бързо зареждане на батерията

Телефони като Pixel и Samsung Galaxy S8 имат бързо зареждане през USB-C, което е значително по-бързо от Lighting Connector на айфон. Samsung, Google и дори LG правят телефони, които се зареждат безжично. Айфон все още няма такава характеристика. Говори се, че е възможно тазгодишният модел да се появи с безжично зареждане.

2. Допълнителна памет

Повечето телефони с Андроид имат слотове за микро SD карти, което позволява допълнителна памет. С айфон сте ограничени в опциите за 32, 128 или 256 гигабайта памет.

3. Повече номера

Някои телефони с Андроид позволяват използване на няколко сим карти, което е полезно, ако пътувате често в чужбина или ако искате да комбинирате служебен и личен номер в един и същ апарат.

4. Външни браузъри

Не можете да смените браузъра си по подразбиране на айфон, но можете на Андроид. Дори да инсталирате външен браузър, всяка връзка, минаваща през приложенията на Apple, ще ви се отваря през Safari вместо през браузъра, който вие сте избрали.

5. Външни приложения за съобщения

С айфон сте принудени да ползвате Messages, а на Андроид може да ползвате странични приложения за съобщения по ваш избор.

Добрата новина е, че ако много държите на изброените характеристики, има достатъчно телефони с Андроид , които ги притежават.

Източник: www.businessinsider.com

Превод и редакция: „Нова Вест“