31-годишна бивша учителка създава невероятни оптически илюзии с грим (СНИМКИ)

205

Снимка: Instagram

Гримът обикновено служи за подобряване на ежедневния вид, но някои хора откриват в него по-голям потенциал.

Една от тях е Мими Чой от Ванкувър, Канада. 31-годишната гримьорка създава сюрреалистични оптически илюзии, а фенове на работата ѝ са 274 000 последователи в Инстаграм.

Преди да открие изкуството на грима, Мими работи като учител на предучилищна група в продължение на 3 години.

„Усещах креативността си потисната. Харесваше ми да преподавам, но не бях напълно щастлива. Нуждаех се от ново предизвикателство“.

След като напуска класната стая, тя започва да експериментира с четките си за грим вкъщи.

„Изкуството винаги ме е привличало, преди съм правила булчински грим, който хората харесваха. Въпреки това, не съм се занимавала с по-шантаво нещо от това, което правя в момента.“

Мими се записва в местен колеж по козметика и това ѝ помага да развие способностите си до още по-високо ниво. Но звездата ѝ изгрява около Хелоуин.

„Исках да направя нещо различно за празника, разгледах Инстаграм и намерих снимка на жена, чието лице беше изрисувано цялото в пукнатини.Не бях опитвала да се гримирам по-нестандартно, но хванах черната и бялата очна линия и пробвах“.

Останалото е история.

Чой създава удивителните си творби чрез майсторско владеене на перспективата, рисувайки триизмерни образи върху плоска повърхност. Тя си служи с грима като художник с боите и използва светлосенки, за да накара кожата да изпъква или да хлътва оптически.

Снимка: Instagram
Снимка: Instagram
Снимка: Instagram
Снимка: Instagram
Снимка: Instagram
Снимка: Instagram
Снимка:Instagram
Снимка: Instagram

Източник: www.boredpanda.com

Превод и редакция:“Нова Вест“