България

Непълнолетна зачена в училищен двор

12-годишна възпитаничка на старозагорско училище стана майка след бурен любовен роман с тогава 16-годишен тийнейджър, пише „Монитор“. Плодът на голямата любов между невръстните Ромео и Жулиета от ромския квартал „Лозенец“ бил заченат върху чаршаф, разстлан на полянка в двора на 12-то ОУ „Стефан Караджа“ в октомврийска нощ през 2015-та година.

Подробностите станаха известни в хода на съдебен процес в районен съд – Стара Загора, където младият татко, който в момента 12-класник от СОУ „Н. Ранчев“, получи условна 8-месечна присъда за съвкупляване с лице под 14 години.

В протокола от заседанието на съдебния състав е описана картинно случката между двамата „луди-млади“, които толкова били влюбени, че пренебрегнали родителските забрани и дори избягали от домовете си при роднини в близкия град Чирпан.

Когато лъснала истината, че невръстната Г.А. е бременна враждуващите два рода вдигнали ръце и спретнали годеж за чудо и приказ. Яденето и пиенето продължили цели три денонощия, край масите се подредили всички живеещи из къщите по старозагорската улица „Вихрен“. Няколко месеца по-късно, на 18 юли 2016-а се родил мъничкият Илия, кръстен на свекъра.

При постановяване на присъдата блюстителите на Темида са записали дословно: “Подсъдимият К.Д.А. е съзнавал обществено опасния характер на деянието, предвиждал е обществено опасните последици и е искал настъпването им. Той е знаел и съзнавал, че пострадалата е под 14 години, но въпреки това е преследвал една конкретна пряка цел, която цел е успял и да реализира“.

В крайна сметка заради чисто съдебно минало на извършителя и „критичното му отношение“ предвидената от закона минимална 2-годишна ефективна присъда е намалена на 8-месечна условна.

След цялата сага тази есен 14-годишната вече майка ще дондурка мъничкия Илия, докато попива знания в 6-и клас на същото школо, а таткото се надява да приключи успешно учението в специализираното по сградостроителство и дърводелство СОУ „Н. Ранчев“ и сам да осигурява прехраната на семейството си.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • България

Фирмата, замесена в скандала с бития пациент, взела милиони по време на служебните правителства

хранителната фирма „Брадърс Секюрити“, чиито служители бяха замесени в скандала с бития мъж, който по-късно…

преди 2 дни
  • Лайфстайл

Алла Пугачова е в много тежко и се нуждае от специално лечение

Известният шоумен и приближен на певицата Стас Барецки свидетелства, че състоянието на Пугачова е много…

преди 2 дни
  • Любопитно

Днес е голям световен празник. Ден на риболова

Официално 27 юни се чества за Световен ден на риболова от 1985 г. по решение…

преди 2 дни
  • Бизнес

Шефа на БНБ: Влизането в еврозоната е политическо решение, у нас сега такова липсва

Преди Хърватия да влезе в еврозоната, ние бяхме с по-добър кредитен рейтинг от тях, сега…

преди 2 дни
  • Свят

Руснаците се завряха се и в канализацията, но не успяха да превземат този град

"Дори промъкването през водопроводните тръби не помага на руските войски да превземат Часов Яр", пише Forbes…

преди 2 дни
  • Спорт

Тартор на Сектор „Б“ и още 13 левскари бяха осъдени

Феновете на Левски, които организираха протест срещу собственика Наско Сираков и забавиха началото на домакинския…

преди 2 дни