Ето какво е в основата на стрелбата в София

40

Собственик на строителна фирма – 57-годишният Драгомир Драгомиров, е заподозрян за убийството на мъж и жена, друг млад мъж е в тежко състояние, съобщава „Дарик“.

Инцидентът стана тази сутрин в столичния квартал „Витоша“, където е офисът на Драганов.

Жертвите са служители на фирма, която извършва инвеститорски контрол на обект, чийто подизпълнител е фирмата на задържания. Предполагаемият стрелец не е криминално проявен. Той е бил задържан в кола в непосредствена близост до мястото на убийството, каза градският прокурор Емилия Русинова.

В него е намерен и законно притежаван пистолет, с който се предполага че е извършено двойното убийство.

Пострадалият при стрелбата мъж е приет в реанимацията на болница „Св. Анна“ в много тежко състояние, с опасност за живота. Той е прострелян в главата, предстои да му бъде направена спешна операция, съобщиха от лечебното заведение.

Според данни на СДВР той е син на застреляната жена.

Полицията е изяснила също, че убитият мъж е с двойно гражданство – българско и руско.

Вероятна причина са парични отношения – Драгомиров имал да получава 100 000 лева. Убитите са служители на инвеститорска фирма, а фирмата на Драгомиров е подизпълнител.

Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че няма данни престъплението да е било предварително планирано. Драгомиров е имал среща с тримата и вчера, но явно днес нещата са ескалирали, каза Маринов.

Инвеститорите са дължали пари на подизпълнителя, поясни директорът на СДВР Ивайло Иванов. Той потвърди, че Драгомиров и друг път е работил с тези хора, но данни за сериозни проблеми няма.