Първи коментар на Павлова, след като изненадващо не стана регионален министър

29

Всички си мислеха, че ще съм министър на регионалното развитие, но и председателството на България на ЕС е изключителен приоритет на цялата страна, но и на новото правителство, което стартира днес. Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ Лиляна Павлова, която вече е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, пише Блиц.

Попитана вярно ли е, че е трябвало да бъде вицепремиер, Павлова уточни: „Докато всичко не е договорено – нищо не е договорено. Но да, до последно имаше разговори и дебати. Днес обаче се обединихме около решението да създадем отделно министерство“. „Аз съм благодарна на премиера Борисов за доверието, което ми гласува. Знам, че той има големи очаквания от мен и ще се раздам на максимум“, отговори тя на въпрос да очакваме ли скоро да се върне начело на регионалното ведомство. За наследника си на поста бившият регионален министър каза: „Той е мой човек. Работихме добре, създадохме добър екип“.

„Служебният кабинет направи доста разбърквания по доста места. Сега ще видя какво се случва в този ресор, който поемам. Деница Златева наистина е направила много, но има и още много работа, която трябва да се свърши за българското председателство на ЕС“, уточни Павлова. „Ще направим всичко необходимо да се подготвим, но ще трябва да обучим и самите министри. Да не забравяме, че хората, поели ресорните ведомства са експерти. Уверена съм, че експертно, професионално и политически ще протече всичко“, заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.