Валентин Радев: Има човек, който съм одобрил за главен секретар

73

Станах министър по волята на премиера Борисов. Сега, заради международното положение е важно двете силови ведомства – министерството на отбраната и на вътрешните работи – да работят в добър синхрон, а аз съм бил в отбраната и сега ще мога да съдействам за това. Това каза Валентин Радев в интервю в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Бях в МВР, видях се с колегите, с някои съм работил от доста години. Има човек, който съм одобрил за главен секретар-това е шефа на СДВР Младен Маринов, ще му предложа този пост. Но последната дума е на премиера, той одобрява назначенията”, посочи вътрешният министър. Според него, това, което съобщава, ще е изненада за Цветан Цветанов, но първо ПИК днес съобщи тази новина.

Той бе категоричен, че ще работи добре с вицепремиера Красимир Каракачанов, с когото се познавят от дълго време. „Той е разумен човек, приема доводи, ако са разумни. Не се притеснявам за неговата евроатлантическа ориентация. Ще преразгледаме и решението за връщането на част от армейския контингент на границата, ако е оправдано, ще го потвърдим”, каза още Радев.

„Не отивам В МВР да правя реформи и промени. Който е направил нещо полезно, ще го оставим и ще го разширим. Където има нужда, ще правим промени. Например, ще увеличим приема в Академията на МВР”, посочи министърът.
Според него, важно е да има еднина информационна система за борба с престъпността и ще направи всичко, за да придвижи работата по нея.