Депутатите се заклеха, гледайте НА ЖИВО първото заседание на 44-тото Народно събрание

28

Започна първото пленарно заседание на 44-то Народно събрание, с кворум от 234 народни представители. На събитието присъстват президентът на Република България Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният кабинет начело с Огнян Герджиков, много гости, дипломати и представители на религиозните общности в България, съобщи novini.bg.

Възрастта ми дава право да говоря няколко минути. Затворете очите си и погледнете със сърцата си. Представете си как този целия декор около вас изчезва. Това каза при откриването най-старият депутат Тома Томов от БСП за България. Връщаме с в Оборище. Там са заседавали първите български депутати. Те не са правили сделки и са работили за благото на България.

Те са ангели, а ние сме техните наследници. Висока летва, нали? Тези ангели дадоха живота си за България. На нас ни предстои много работа и за това предлагам да преминем към нашата клетва, каза още Томов. Със таване на крака депутатите се заклеха. След клетвата прозвучаха химните на България и на Европейския съюз.