Вдовица се обърна към шофьора, убил мъжа й на магистрала „Хемус“ (СНИМКА)

36

„Владимир, няма да те оставя на мира. В името на съпруга си ще се боря докрай, за да поненесеш цялата строгост на закона“, каза в ефира на БТВ вдовицата на Йото Ахчийски от Мездра, който беше убит на магистрала „Хемус“ в понеделник. Почерненото семейство има дете на 6 г.

Тогава двамата пътували за София. Колата им се обърнала край мантинелата заради локва, но останали невредими. Дошли служители по пътното поддържане, за да им помогнат. Йото и двама мъже в светпоотразителни жилетки застанали в аварийната лента до преобърната кола. Тогава са пометени от БМВ. Служителят на „Автомагистрали“ ЕАД умира на място, а Йото издъхнал в болницата.

„Колата летеше в аварийната лента. Този човек ме остави вдовица. Той е без морал и без мозък. Йото беше целия в кръв, но беше жив след удара. Исках да разбера дали в БМВ-то има дете, защото съм майка. Шофьорът не излезе 15 мин. После се криеше. Детето ми още не знае, че татко й е звездичка. Нямам снимка, която да сложа на некролога му. На всички кадри сме цялото семейство“, разказа съпругата на една от жертвите на тежкия пътен инцидент. Тя организира протестно шествие в Мездра в памет на Йото Ахчийски.

Кадър: бТВ