Главният комисар на МВР: Има повишен риск от терористична дейност в България

112
Снимката е илюстративна.

В България както и в цяла Европа има повишен риск от терористична дейност, но конкретна заплаха няма. Това каза на пресконференция главен комисар Георги Арабаджиев, изпълняващ длъжността главен секретар на МВР, цитиран от „Фокус“.

Правим всички възможно, всеки сигнал се проверя задълбочено, за да можем да намалим терористичната заплаха, подчерта Арабаджиев. Необходимо да не претъпяваме бдителността си, да уведомяваме навреме органите на реда, отбеляза той и призова гражданите да подават сигнали на тел. 112 или на телефона на Националния контратерористичен център 814 70 70 – когато забележат съмнително поведение на лице, съмнителен багаж и други подобни случаи.

На местата където ще има голямо струпване на хора, като търговски центрове, базари, обекти на пътната инфраструктура, метростанции, жп автогари, летища – ще има засилено полицейско присъствие. При необходимост ще се извършват физически проверки, каза още главен комисар Георги Арабаджиев.

По думите му по време на Великденските празници ще бъдат ангажирани достатъчно полицейски служители, за да се осигури спокойното отбелязва на празниците.