Стрелба пред британския парламент (НА ЖИВО) (ОБНОВЕНА)

30

Полицейски служител е бил наръган от неизвестен нападател край британския парламент, след като автомобил се е врязал в тълпа на Уестминстърския мост, съобщават британски медии, цитирани от БГНЕС.

Най-малко два изстрела са били чути от намиращи се в близост свидетели. Полицията съобщи, че разглежда инцидента като терористичен. Сградата на Камарата на представителите е блокирана, а депутатите са били помолени да изчакат вътре. Според заместник-председателя на Камарата Дейвид Лидингтън предполагаем нападател е бил застрелян от полицията. Британски медии съобщават, че автомобил се е врязал в тълпа на Уестминстърския мост, преди да се забие в оградата на Уестминстърския дворец.

Според свидетели от колата е излязъл най-малко един мъж на средна възраст, който е нападнал намиращ се наблизо полицай. Нападателят е бил прострелян, а служителят на реда е бил видян да се движи, лежейки на земята. „Бяхме повикани около 2:40 ч. след съобщения за инцидент на Уестминстърския мост.

Разглежда се като инцидент с огнестрелни оръжия“, написаха от лондонската полиция в Туитър, допълвайки, че на мястото има изпратени екипи. От „Даунинг стрийт“ съобщиха, че премиерът Тереза Мей, която по времето на инцидента се е намирала в сградата на Камарата на общините, не е пострадала. Малко след инцидента тя е напуснала мястото.