Звено в МВР ще бори телефонните измами

29

В момента МВР не разполага с ресурс да осигури постоянно присъствие на полицай във всяко населено място. Това заяви в Плевен министърът на вътрешните работи в служебното правителство Пламен Узунов, цитиран от БТА.

Ресурсът, с който ние разполагаме установяваме, че има резерви, които пренасочваме така, че да обезпечим по-голям брой населени места и повече линии на обслужване на населението, уточни той. „Това, което съм щастлив да ви уведомя, че, в следствие на преструктурирането, ние успяхме да създадем звено, което да противодейства на телефонните измами, както на национално, така и на регионално ниво.

В Главна дирекция на МВР има сектор, който е ангажиран да противодейства на този вид престъпления. Една от дирекциите, в която откриваме група по телефонните измами е плевенската, допълни вътрешният министър. В Плевен днес след обед той има среща с ръководния състав на дирекцията, след което връчи официално ключовете на първите 11 нови автомобила от общо за страната 278, с които МВР се оборудва.