Най-добрият хлебар на планетата е българин и е от Стара Загора. Богдан Богданов получи уникалното признание от ЮНЕСКО, организацията го обяви за „живо съкровище“ след като направи проучване и установи,че българинът пече и произвежда най-чистият хляб на планетата.
Богданов е икономист от Стара Загора, но напуснал професията си и си направил частна малка пекарна, в която произвежда уникален хляб по автентична древна рецепта. Богданов разказва, че използва жива мая, която сам приготвя, с изворна вода, без никакви подобрители и консерванти. Той обяснява, че след като налее изворна вода в ръженото брашно бактериите започват да се размножават чрез млечно кисела ферментация.
След това маята трябва да стои на топло място, за да ферментира. Изпеченият хляб с такава мая може да стои цял месец, без да изсъхне и без да промени своя вкус, информира chujdozemec.com “Затова в миналото нашите прабаби месели само веднъж седмично, и вкусът и състоянието на питките се запазвал цели 7 дена. Сега това се постига само с консерванти.
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment