Пожарната нащрек! 20 пожара за 2 дни пламнаха в Монтанско

20

Огнеборците в Монтанско са мобилизирали цялата си техника и сили заради масово бушуващите пожари на сухи треви в областта, съобщава МВР – Монтана.

Само за последните два дни са потушени общо 20 пожара.

Огнища от изхвърлени боклуци от градини, ниви и дворни места са гасени в село Смоляновци – 20 дка, ж.к. „Младост“ в Монтана, около бл. 42 – 500кв. м., в Лом, в кв. „Младеново“ – 20 дка, в местността „Йончови ханове“ в Берковица – 6 дка.

Произшествие край село Ерден до Асфалтовата база е ликвидирано на площ от 250 дка. Най-вероятната причина за възникналия пожар е небрежност при боравене с открит огън.

Пожари лумнали и в Лом в местността „Чучурите“, където изгорели 300 кв. м, село Боровци- 50 дка, Сумер- 10 дка, във вилната зона на Монтана – 10 дка.

В село Котеновци пожар изпепелил 170 кв. м. покривна конструкция на стопанска постройка, а комин в Берковица се запалил в блок „Мрамор“. Сухи треви са горели и на „Замфировско шосе“ край Лом, в селата Смирненски, Слатина и Дондуково.

При пожарите в сухи треви и храсти не са отчетени нанесени щети, но във всички случаи като най-вероятна причина се посочва човешката небрежност.