„Левски“ победи ЦСКА с 2:1

36

Левски поведе с 2:1 срещу ЦСКА в големия сблъсък от 23-ия кръг на Първа лига на националния стадион „Васил Левски“. Попадението за „червените“ реализира Арсенио Нунеш в 5-та минута. Изравнителното попадение за Левски вкара Роман Прохазка в 71-та минута от дузпа, информира gong.bg.

ЦСКА влезе по-силно в мача и успя да вземе надмощие над своя съперник. Футболистите на Стамен Белчев печелеха повечето единоборства в началото на срещата, което им даде предимство. „Сините“ допуснаха много груба грешка в самото начало на срещата. Руи Педро получи отлична възможност, но Сърджан Лукин успя да блокира удара на португалеца.

ЦСКА поведе в резултата в 5-та минута, когато се възползва от нова грешка на футболистите в синьо. Станислав Манолев отне топката, след което напредна и центрира в наказателното поле на сините. Давид Яблонски не успя да избие добре топката с глава и я изпрати в краката на Арсенио Нунеш, който с много хубав диагонален удар я изпрати във вратата на Николай Кръстев.

Вратарят на Левски Николай Кръстев рискува много сериозно в 12-та минута, когато излезе да пресрещне Фернандо Каранга извън наказателното поле на „сините“. Стражът фаулира бразилеца, за което получи жълт картон от съдията Никола Попов.

Бабатунде Адениджи се опита да изненада Георги Китанов с далечен удар в 14-та минута, но вратарят успя да се намеси и спаси без особени проблеми.

ЦСКА организира нова добра атака в 17-та минута, когато Антон Недялков центрира в наказателното поле на Левски, но Фернандо Каранга не успя да засече топката и тя излезе в аут.

Антонио Аниете центрира от фаул в наказателното поле на ЦСКА в 30-та минута, Адениджи стреля с глава, но бе в положение на засада, която бе маркирана. След това Яблонски довкара топката във вратата на Китанов, но още преди това бе вдигнат флага на страничния съдия.

Левски можеше да изравни резултата в добавеното време на срещата, когато Роман Прохазка подаде към Франсис Нар, който стреля, но Георги Китанов отново бе на мястото си и спаси.