Ръководството на „Пирогов“ е сменено

48

Ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД е сменено с протоколно решение на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев от 16 февруари 2017 г. Това съобщиха от пресцентъра на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ пред „Фокус“.

Досегашните членове на Съвета на директорите – д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов са сменени, с което се прекратяват техните правомощия.

Със същото решение на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев определя нов състав на Съвета на директорите Асен Георгиев Балтов, Емил Рашков Доросиев, Стоян Георгиев Миланов, Людмил Николов Джунков и Илиян Панайотов Кършев.

В решението се посочва още, че новият състав трябва да определи за изпълнителен директор проф. д-р Асен Георгиев Балтов.

Проф. д-р Стоян Миланов незабавно е подал оставка от новия Съвет на директорите по лични и професионални причини, както и като национален консултант по спешна медицина.

Проф. д-р Стоян Миланов изразява благодарност към всички, с които е работил през последните 4 години. Той призовава към сдържаност, както и към продължаване на всички започнати проекти и успешното им финализиране.