Валентина Матвиенко: Постигната е договореност за среща между Тръмп и Путин

18

Председателят на Съвета на Федеряцията Валентина Матвиенко обяви преди минути, че има постигната договореност за среща между президентите на Русия и САЩ, предава „Интерфакс.

По думите ѝ в момента вече върви интензивна подготовка на дневния ред на срещата между Владимир Путин и Доналд Тръмп. „Ние сме настроени за позитивен дневен ред и за възстановяване на пълноценните отношения – политически, икономически и други със Съединените американски щати и разчитаме на същия подход от тяхна страна“, заяви тя.

Според Матвиенко този процес изискма време, тъй като е „невъзможно за една секунда да бъдат стопени ледовете и да се извърши презареждането“ Матвиенко освен това отбеляза, че Русия следи внимателно как в САЩ продължава натиска срещу Тръмп от страна на антируските кръгове. Интерфакс припомня, че преди дни Владимир Путин допусна възможност да се срещне с Доналд Тръмп в столицата на Словения Любляна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна обяви вчера, че тази среща може да бъде осъществена и по време на сбирката на високо равнище на страните от Г-20 в Хамбург на 7 и 8 юли т.г.