Извънредно: Руски самолет стреля срещу турски военни, има убити и ранени

54

Руски бойни самолет нанесоха ракетен удар срещу турски военни в Сирия, съобщи Генщабът, цитиран от вестник „Хюриет“. Убити са трима военни, и 11 са ранени. Инцидентът е станал край северния град Ел Баб.

Тримата войници са загинали на място, а от 11-те ранени един е в тежко състояние. Всички са откарани в болница след първоначалната медицинска помощ. В съобщението на турския Геншаб се казва още, че президентът Владимир Путин се обадил на колегата си Реджеп Ердоган да изрази съболезнования за инцидента.

По-рано ТАСС съобщи за телефонния разговор между двамата, но не се уточняваше за кои точно загинали турски войници ставаше дума, защото от турска страна имаше съобщения за загинали войници, но в боевете с ИД в района на града. В съобщението се наблягаше за общата борба между двете страни в Сирия срещу международния тероризъм. Още по-рано днес Кремъл съобщи, че руският президент ще проведе до края на деня важен разговор с чуждестранен държавник, без да уточнява с кого и по какъв повод. Очевидно това съобщение на бе анонс за важната новина, разпространена късния следобед. /БГНЕС, ТАСС