Нищо не може да спре Гришо! Българинът отива на полуфинал след победа над Гофен

18

Григор Димитров постигна най-доброто си класиране на Откритото първенство на Австралия, след като победи 11-ия в световната ранглиста Давид Гофен и си осигури мач на полуфинала. Българинът се наложи с 6:3, 6:2, 6:4 в Мелбърн.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Димитров вече има две победи над Гофен, след като през 2014 г. се наложи над белгиеца на Откритото първенство на САЩ, предаде БТВ.

Григор продължава с отличното си представяне от началото на годината. Той вече е в серия от 10 мача без загуба – в Бризбейн спечели титлата, а в първия за годината турнир от Големия шлем подобри най-доброто си класиране. През 2014 г. Димитров достигна четвъртфинал, но беше отстранен от Рафаел Надал.

С класирането си за полуфинал той изравнява рекорда си в турнири от Шлема. Той достигна същата фаза през 2014 г. на „Уимбълдън“.

В мача на централния корт в Мелбърн без съмнение българинът беше по-добър.

Той започна първия сет уверено и реализира пробив за 2:0. Белгиецът обаче си върна в петия гейм, но доминацията му продължи за кратко. При 5:3 Димитров реализира още един пробив, с което поведе в резултата.

Втората част отиде в сметката на българина по още по-категоричен начин. Двамата си размениха по един пробив в началото, но с по-стабилната си игра в ключовите моменти, Димитров успя да затвърди преднината си и спечели сета с 6:2.

Григор беше по-добрият на корта и в решителната част, докато Гофен продължаваше да прави грешки. Пробивът за българина дойде в седмия гейм, а след това той нямаше проблеми да завърши гейма и сета и да спечели така важния мач.

Следващият съперник на Димитров ще бъде определен от мача между Милош Раонич и Рафаел Надал.