Ето какво каза Григор Димитров минути след класирането си на полуфинал

24

Минути след като се класира за полуфинала на Откритото първенство на Австралия за първи път в кариерата си, Григор Димитров определи последните си две години на корта като влакче на ужасите със своите спадания и изкачвания.

„Последните две години бяха влакче на ужасите, но съм доволен. Оценявам нещата, които ми се случват и да съм на полуфинал пред тази великолепна публика е страхотно“, заяви Димитров, предаде БТВ.

Той победи категорично белгиеца Давид Гофен с 6:3, 6:2, 6:4 и за място във финала ще спори с победителя от мача Рафаел Надал – Милош Раонич.

„Преди четвъртфинала знаех, че няма да е лесно. През първия сет бях кълбо от нерви, ударите ми не се получаваха. Но след това се успокоих, намерих стила си на игра и спечелих“, обясни Григор.

Българинът сподели и плановете си за след мача.

„Най-вероятно ще си легна и ще гледам мача на Надал и Раонич. Който и да победи, няма да е лесно. В Мелбърн няма лесни мачове след трети кръг. Аз просто се радвам, че продължавам да излизам на корта пред тази публика“.

Той разкри и по какъв начин е повлиял новия му треньор Дани Валверду на играта му.

„С него опростихме нещата. Не сме правили промени промени из основи, няма как това да се случи. Говорим много. Важно е, че се чувствам добре с него и показвам добра игра“, заяви Гришо.

Естествено, не беше подмината и темата за новоизгряващата бой банда, която сформираха Димитров, Роджър Федерер и Томи Хаас.

„Нямах представа, че Роджър ще сподели клипа. Получих съобщение, че ме е отбелязал в своя публикация и си казах: „О, не! Само не това!“.“, пошегува се българина, който изравни най-доброто си класиране в турнири от Големия шлем. През 2014 г. той стигна до полуфинал и на „Уимбълдън“. В Мелбърн пък това е първи полуфинал за българина.