Съдят македонски гражданин за контрабанда на хероин в Хасково

20

Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо македонски гражданин за контрабанда на хероин. Това съобщиха от Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Днес, 17 януари 2017 г., Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишния С. М., македонски гражданин, привлечен като обвиняем за това, че без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл.242 ал.4 предл.1 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 13 януари 2017 г. на ГКПП-Капитан Андреево, при влизане от Република Турция в Република България, е бил спрян за щателна митническа проверка лек автомобил, марка „ Мерцедес“, управляван от обв. С. М. При последвало претърсване, в условията на неотложност, били открити и иззети 40 броя полиетиленови пликчета, съдържащи общо 6,8 кг хероин, укрити в отворите на кухините на носещите греди на автомобила. Процесуално-следствените действия по делото продължават. Общата стойност на иззетото наркотично вещество е 618 300 лева.
Днес Окръжен съд-Хасково ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обв. С. М.